Tunnelmia kesäkaudelta

10.9.2015

Paljon ehti tapahtua kesän mittaan luomumehiläisiä hoidellessa. Hunajaa iltateehen sekoitellessa ei varmaankaan arvaa, mitä kaikkea.

Mehiläisten kanssa täytyy olla rauhallinen, tilanteessa kuin tilanteessa.
Vaikka lahkeessa kiipeää aika joukko ylöspäin, tai hatun verkossa olevat mehiläiset ovatkin – mitä!? sisäpuolella! – tai ranteeseen pistää juuri kaveri, mutta syli on täynnä kuhisevia hunajakakkuja. Kävi myös niin, että kärryn kanssa peruutellessa vattupuska peitti näkyvyyttä, kuului rysähdys ja ilmaan nousi valtava musta kuhiseva pilvi… Pistoja ei voi pelätä, jos aikoo jotain tehdä. No usein menee kuitenkin viikko tai kaksi ilman piikin piikkiä.

Tässä yksi tilanne:

Meillä on selkeä työnjako: Rouva ei koske mehiläisiin… Elokuinen hunajankorjuu olisi paras tehdä huonolla lentokelillä, koska hunajan tuoksu houkuttelee mehiläisiä ryöstöretkelle. Tästä voi aistia tunnelmia hunajankorjuusta, kun sää on vähän liian hyvä. Parempi korjata satoa viileällä tihkusateella.

Bookmark the permalink.

Comments are closed